fbpx
 

Soulful Relaxing Sessions

Vergroot je je lichaamsbewustzijn en reduceer zo spanning en stress 

Soulful Relaxing Sessions – Vergroot je je lichaamsbewustzijn reduceer zo spanning en stress

Soulful Relaxing Sessions

We zijn geneigd ons te focussen op wat ons verstand ons vertelt, maar hierbij vergeten we vaak ons lichaam. Juist in ons lichaam slaan we belangrijke informatie op over de positieve en negatieve ervaringen die we eerder hebben op gedaan.

Als we het over stress hebben, gaat het meestal over ongezonde druk en een teveel aan spanning. De eisen die op het werk aan je worden gesteld of die je aan jezelf stelt, worden groter dan je aankan. Vaak gaat dit gepaard met het niet meer optimaal functioneren van het lichaam. Je lichaam geeft signalen af dat het uitgeput raakt en niet meer in balans is.

 

Door je bewust te worden van deze lichamelijke sensaties, vergroot je je lichaamsbewustzijn en zo kan je spanning en stress reduceren. Bewegen helpt hierbij. Want waar stress en spanning een negatieve werking hebben op neurobiologische en psychologische aspecten, heeft succesvol bewegen daarop juist een positieve invloed.

 

In deze workshop staat het lichaam centraal en zal je gaan ervaren hoe het is om met je lichaam te werken en je hoofd te laten voor wat het is. We zullen proberen om een betere balans tussen arbeid (inspanning en werk) en rust (herstel en ontspanning) te vinden. Hierbij maken we gebruik van hardlopen in de buitenlucht, gevolgd door yogaoefeningen en enkele massagetechnieken.

 

Hardlopen is alom bekend, maar niet iedereen weet dat hardlopen steeds vaker wordt ingezet voor psychisch welbevinden. Hardlopen helpt om spanningen kwijt te raken en je beter te voelen.

 

Yoga gaat al zeker vijfduizend jaar terug en kent zijn oorsprong in India. De traditionele yoga hield zich vooral bezig met het overstijgen van de realiteit en het goddelijke bewustzijn. Tegenwoordig wordt yoga gebruikt om bij jezelf te komen, je af te sluiten van de hectiek in het dagelijks leven en om tijd met én voor jezelf te hebben.

 

Massage heeft een ontspannende werking; even niets moeten en volledig ontspannen.

 

Door deze workshop met je team te volgen, ontstaat een plezierige manier van samenwerken en leer je elkaar op een andere manier kennen. De cognitieve prestaties en onderlinge concurrentie worden overboord gegooid en jullie ervaren hoe prettig actieve en passieve rust kan zijn. Dit alles op een ontspannen ongedwongen manier, aangepast aan de (fysieke) mogelijkheden van alle deelnemers.

 

De workshop wordt gegeven door Lisette van Dun.  Zij is psycholoog, runningtherapeut en yogadocente. Lisette heeft een holistische manier van werken, waarbij mentale en fysieke gezondheid belangrijke kernwaarden zijn.

Lisette combineert haar ervaringen binnen de psychologie, het lichaamsgericht werken en haar eigen passie voor hardlopen en yoga tot een bijzondere workshop: want gezond werken doe je met een helder hoofd en een ontspannen lichaam.

Wil je meer uitleg over deze workshop, over de tarieven of heb je behoefte aan andere informatie? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Soulful Music & Mind SessionsSoulful Mind SessionsSoulful Power SessionsSoulful Movement SessionsSoulful Solution SessionsSoulful Workout SessionsSoulful Walking SessionsSoulful Relaxing SessionsSoulful Feet Sessions

Naam: (verplicht)

E-mail: (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht):

Jouw vraag: