fbpx
 

Soulful Movement Sessions
De drukte de baas

Soulful Movement Sessions – De drukte de baas

Soulful Movement Sessions

Irina Poleacov en Christel Westgeest leren je werken, beweging en natuur op een bewuste manier in het arbeidsproces mee te nemen en de drukte de baas te worden.

We hebben het allemaal maar druk tegenwoordig en om die reden bewegen we veel te weinig. De combinatie van bewegen en de natuur ingaan komt helemaal te weinig voor. Terwijl we al jaren in de bladen kunnen lezen hoe goed dit voor ons is.

 

Onderzoeken wijzen uit dat wandelen en vergaderen in de natuur creatiever maakt en ontspannend werkt. De prikkels die de hele dag op ons afkomen, niet in de laatste plaats door de digitalisering van werkplekken, worden verwerkt tijdens een loopje door het park, over het strand of op de heide.

 

De meest mensen wandelen wel eens. Maar niet op een werkdag. Sporten en bewegen wordt na werktijd ingepland. Tijdens onze workshop gaan we samen met jou op zoek naar de juiste mate van beweging ‘tijdens’ het werk. Je leert op een bewuste manier werken, beweging en natuur in het arbeidsproces mee te nemen en de dag te beginnen en af te sluiten met energie.

 

Wij geloven in de kracht van ervaren. Dus het leren zal vooral gestimuleerd worden door middel van mindfulness oefeningen, wandeltherapie oefeningen en creativiteitsbevorderende methoden. Kort theoretische uitleg wordt telkens opgevolgd door praktische oefeningen. Binnen en buiten. Je wordt uitgenodigd om mee te denken met de andere collega’s, om je eigen verhaal, behoeften en ideeën te delen en te luisteren naar de ander.

 

De theorie die met jou gedeeld wordt, gaat over het menselijk lichaam, brein en bewustzijn en hoe die omgaan met prikkels en stress. Als leidende raadgevers in het omgaan met het dagelijks leven, maken we onderscheid tussen denkprocessen (cognitie, ego en ratio) en gevoelsprocessen (onderbuik gevoel, intuïtie en onderbewustzijn). Door middel van de oefeningen ga je voor jezelf en binnen jouw team bekijken hoe dat werkt.

 

De workshop wordt gegeven door Irina Poleacov en Christel Westgeest. Irina en Christel zijn twee zeer ervaren psychologen die hun expertise en ervaring met psychologie, wandeltherapie, mindfulness en het leven hebben gebundeld in het landelijke netwerk ‘De Buitenpsychologen’.

 

De belangrijkste missie van ‘De Buitenpsychologen’ is om meer collega’s, cliënten en mensen naar buiten te krijgen. In beweging en in contact met de natuur. Ze zijn zelf naar buiten gegaan, omdat het ook voor Irina en Christel goed voelde en het klopte om deze manier van leven meer te omarmen. Zo konden zij cliënten ook echt motiveren om samen met hen in actie te komen. Samen de natuur in om te bewegen. Een Win-Win situatie: gezond werken, het goede voorbeeld geven, met energie uit gesprekken komen en concrete stappen zetten samen met cliënten.

 

Irina Poleacov is een ervaren, doortastende GZ-psycholoog, die zich naast de gebruikelijke behandelmethoden ook gespecialiseerd heeft in wandeltherapie, equitherapie en vergevingstherapie. “Practice what you preach” is haar motto. Weten wat je moet doen is prachtig, maar het daadwerkelijk doen en ervaren is echte kennis. De kennis die zij doorgeeft via behandeling of training heeft ze dan ook doorleefd, onderzocht en zelf vergaard. De combinatie tussen wetenschap en spiritualiteit, ratio en hart, zelfstandigheid en verbinding, is haar op het lijf geschreven en doet ze met veel passie en humor.

 

Christel Westgeest is een praktische & doelgerichte psycholoog. Die op een toegankelijke en open manier haar cliënten weet te motiveren om patronen te doorbreken en nieuwe paden in te slaan. Ze combineert haar bedrijfsmatige achtergrond met een therapeutische inslag en ontwikkeling waardoor zij haar cliënten met nuchterheid en gemak tegemoet treedt.

 

Deze workshop biedt een veilige omgeving aan waarin mensen respectvol dingen delen, naar elkaar luisteren en bewust met de informatie omgaan die besproken wordt. De aard van de oefeningen kan verschillende emoties, oud zeer of herkenbare situaties oproepen waarin men in het heden vastloopt. De trainers zijn doorgewinterde therapeuten die zulke processen op tijd signaleren en begeleiden. De intentie van de workshop is niet gericht op het behandelen van deze thema’s, maar wel op het bewust maken van deze thema’s en het inzetten ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling.

Wil je meer uitleg over deze workshop, over de tarieven of heb je behoefte aan andere informatie? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Soulful Music & Mind SessionsSoulful Mind SessionsSoulful Power SessionsSoulful Movement SessionsSoulful Solution SessionsSoulful Workout SessionsSoulful Walking SessionsSoulful Relaxing SessionsSoulful Feet Sessions

Naam: (verplicht)

E-mail: (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht):

Jouw vraag: