fbpx
 

Soulful Music & Mind Sessions

Zangworkshop

Zangworkshop Soulful Music & Mind Sessions met Trijntje Oosterhuis

Kijken naar angsten en belemmeringen en krijg zo nieuwe inzichten over jezelf.

Muziek is goed voor ons
Meerdere onderzoeken tonen inmiddels aan dat muziek een diepgaand effect heeft op de hersenen. Muziek is goed voor ons. Dat begint al bij het luisteren ernaar. Deskundigen uit de neurowetenschap hebben ontdekt dat muziek de hersenen stimuleert. Muziek werkt ook ontspannend en het maakt vaak deel uit van veel therapeutische behandelingen. Ook kan de slaap worden verbeterd bij het luisteren naar muziek. Zelfs de complete levenskwaliteit kan verbeteren, want muziek werkt ook stress verlagend.

En dat niet alleen. Meer onderzoek geeft aan dat zingen een motorische activiteit is die je hersenen aan het werk zet. Daarnaast ben je bezig met klankanalyse, ook een activiteit. Tegelijkertijd zijn je hersenen bezig met het begrijpen van een tekst. Al deze informatie gaat weer naar een bepaald gedeelte van de hersenen die steeds actiever wordt. Hoe beter je emoties worden gereguleerd ofwel georganiseerd, hoe meer grip je krijgt op de situatie. Je kunt de situatie beter handelen. Dat noemen we coping: je krijgt je autonomie weer terug. En dat kan weer chronische stress voorkomen.

Ervaring
Trijntje Oosterhuis begon zelf ooit op heel jonge leeftijd aan haar zangcarrière en is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste zangeressen die Nederland kent. Haar charisma, enthousiasme, directe aanpak, authenticiteit, gevoeligheid en enorme psychische inlevingsvermogen zijn sleutelwoorden die kenmerkend zijn voor haar. Het is tevens ook de aanpak die zij hanteert voor deze workshop.

Wil je ook samen zingen met Trijntje Oosterhuis en Psycholoog Amsterdam? Dan is dit een fantastische kans om deze uitdaging aan te gaan.  GEEF JE NU OP!

Soulful Music & Mind Sessions
Tijdens de workshop gaat Trijntje Oosterhuis in samenwerking met Anouk Taytelbaum (Psycholoog Amsterdam) het volgende met je doen; je hoeft niet te kunnen zingen en we doen niet aan audities als in wie is de beste zanger of zangeres. Maar we gaan er een hele leuke dag van maken en zingen. Dit brengt allerlei emoties met zich mee. Soms zien we verdriet, soms blijdschap en soms angsten. We zullen samen naar al deze emoties kijken. En hoe is het voor jou om in een groep te zingen en welke angsten en belemmeringen brengt dat met zich mee? We zullen in een veilige omgeving met elkaar aan het werk gaan, zodat het voor iedere deelnemer mogelijk is om in een ongedwongen sfeer iets nieuws te ontdekken over zichzelf en over zijn of haar collega’s. Veiligheid en vertrouwen staan bij ons centraal. Vanuit veiligheid en vertrouwen voel je je ook gezien en gehoord. Dit zijn zeer belangrijke elementen binnen deze workshop en ook binnen de andere workshops die wij geven.

Zingen werkt niet alleen bevrijdend en stimulerend, maar ook verbindend. Het maakt niet meer uit wie je bent. Als er wordt gezongen dan doet iedereen hetzelfde en komen we allemaal dezelfde uitdagingen en emotionele gevoelens tegen (angst, blijdschap, liefde, verdriet, etc.). Bovendien kan je alleen tot een goede gezamenlijke muzikale verbinding komen als je vanuit je diepste gevoel met elkaar samenwerkt. Dat betekent dat je jezelf geeft in deze unieke setting en openstelt voor iets nieuws.

Het is voor deze workshop beslist niet nodig om te kunnen zingen. Sterker nog, hoe meer je denkt niet te kunnen zingen, des te meer zal je jezelf verrassen. En des te meer kan je leren van deze workshop en van Trijntje Oosterhuis.

Wil je meer uitleg over deze workshop, over de tarieven of heb je behoefte aan andere informatie? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Soulful Music & Mind SessionsSoulful Mind SessionsSoulful Power SessionsSoulful Movement SessionsSoulful Solution SessionsSoulful Workout SessionsSoulful Walking SessionsSoulful Relaxing SessionsSoulful Feet Sessions

Naam: (verplicht)

E-mail: (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht):

Jouw vraag: